Pogreb-s.-Martina_junj-2024-4

Slovo od s. Martine Arhar

S. Martina (Majda) se je rodila 4. septembra 1933 v Dolnjem Logatcu. Kot medicinska sestra je kar sedemnajst let delala v dispanzerju v Libiji. Pri svojih 54 letih je vstopila v red Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. S svojo marljivostjo in natančnostjo pri vsakem delu je bila cenjena v vseh skupnostih.

Poznavanje arabskega sveta jo je navdihovalo, da je leta 2000 zaprosila, da bi šla v Egipt na pomoč sestram tedanje tržaške province. Vodstvo mariborske province ji je prošnjo odobrilo najprej za tri leta. S. Martina pa je v Aleksandriji delovala kar trinajst let. Opravljala je službo medicinske sestre v sestrinskem domu starejših in bolnih gospa ter marsikaj uredila v hiši. Vestno je urejala tudi ekonomske zadeve in bila od leta 2004 do 2010 tudi hišna predstojnica. Sestre so ji za vse to še danes zelo hvaležne, zlasti še za njen zgled redovnega in zvestega molitvenega življenja. Zagnanost v delo od ranega jutra do poznega večera jo je zelo izčrpala. Tako se je zaradi zdravstvenih težav leta 2013 vrnila v domovino.

Ves čas je zelo rada molila in pomagala, kjer je mogla. V nedeljo, 23. junija 2024, je v zgodnjih jutranjih urah mirno zaspala v Gospodu.

Od s. Martine so se poslovili 26. junija 2024 s sv. mašo v župnijski cerkvi v Vodicah in pogrebom na vodiškem pokopališču poslovile sestre, duhovniki, Martinini sorodniki in drugi, ki so jo poznali.

Gospodu se zahvaljujemo za s. Martino, njen zgled molitve in tihega prenašanja preizkušenj. Naj se spočije v Njem, ki je polnost življenja, dobrote in usmiljenja.

Povzeto po prispevku šolskih sester ŠSFKK.